Retour- en voorwaardenbeleid

Klanttevredenheid is belangrijk voor ons en u hebt het recht om het te retourneren als u niet tevreden bent met uw aankoop. Lees ons retour- en voorwaardenbeleid hieronder zorgvuldig door.

 

Tijd van terugkomst:

U kunt binnen 14 dagen na ontvangst van het product een retourverzoek indienen. Indien u binnen deze termijn geen retourverzoek indient, kan er geen restitutie plaatsvinden. Retourverzoeken dienen binnen 14 dagen na ontvangst van het product te worden gemeld bij onze klantenservice.

 

Terugbetalingsmethode:

Restitutie vindt plaats via de oorspronkelijke betaalmethode waarmee het artikel is gekocht. Afhankelijk van de rekening of kaart waarvan de betaling wordt geretourneerd, wordt het terugbetalingsproces beheerd door banken of betalingsproviders. Terugbetalingen worden over het algemeen binnen 7-10 werkdagen op de rekening bijgeschreven, maar deze tijd kan variëren als gevolg van verschillen tussen banken.

 

Retourproces:

Voor het retourproces kun je onderstaande stappen volgen:
a) Creëer uw aanvraag door onze klantenservice op de hoogte te stellen van uw retourverzoek.
b) Nadat uw retouraanvraag is goedgekeurd, wordt u geïnformeerd over het retourproces.
c) Verpak het te retourneren product veilig in de originele verpakking en stuur het naar het opgegeven adres.
d) Wanneer het retourproces is voltooid, wordt de staat van uw product gecontroleerd en wordt het retourproces uitgevoerd.

 

Verzendkosten retour:
De verzendkosten als gevolg van het retourneren van producten moeten door de klant worden betaald, maar in gevallen waarin het product defect of defect is, worden de verzendkosten gedekt door ons bedrijf.

 

Retourbedrag na retournering:

Wanneer het retourproces is voltooid, wordt de prijs van het product aan de klant terugbetaald. Het restitutiebedrag wordt terugbetaald op basis van de aankoopprijs van het artikel en de oorspronkelijke betaalmethode.

 

Gevallen Niet Geaccepteerd Retourneren

De volgende situaties omvatten situaties waarin uw retourverzoek mogelijk niet wordt geaccepteerd:

Als de periode van 14 dagen waarvoor restitutie wordt gevraagd, is overschreden.

Retourverzoeken dienen binnen 14 dagen na ontvangst van het product te worden gemeld bij onze klantenservice. Na deze periode wordt het retourverzoek mogelijk niet geaccepteerd.
Als het artikel niet wordt gebruikt, gedragen, beschadigd of geretourneerd met ontbrekende onderdelen.

Het te retourneren product dient ongebruikt, ongedragen en onbeschadigd te zijn. Bovendien moet het product worden geretourneerd met de originele verpakking en alle accessoires intact. Retourzendingen worden mogelijk niet geaccepteerd voor gebruikte of beschadigde producten.

Als de originele factuur of het aankoopbewijs niet bij het product wordt geleverd voor het retourverzoek.

Bij uw retouraanvraag dient u de originele factuur of verkoopdocument bij het product te voegen. Dit document is vereist om de aankoopdatum van het product en andere belangrijke informatie te verifiëren. Het verzoek om terugbetaling wordt mogelijk niet geaccepteerd als het document niet wordt overgelegd.

Speciaal retourbeleid:

Sommige producten kunnen om gezondheids- of hygiëneredenen niet worden geretourneerd. Bijvoorbeeld producten voor persoonlijke verzorging, ondergoed, hygiëneproducten, enz. Retourverzoeken worden over het algemeen niet geaccepteerd voor dergelijke producten. Het is belangrijk dat u aandacht besteedt aan de informatie op de productpagina over de retourneringsstatus van het product.

 

Retourbedrag:

Wanneer het retourproces is voltooid, wordt de prijs van het product aan de klant terugbetaald. Het restitutiebedrag wordt terugbetaald op basis van de aankoopprijs van het artikel en de oorspronkelijke betaalmethode. Op gebruikte of beschadigde producten kan afschrijving worden afgeschreven.

Verzendkosten:

De verzendkosten als gevolg van de retourzending moeten door de klant worden betaald, maar in gevallen waarin het product defect of defect is, worden de verzendkosten gedekt door ons bedrijf.

Onjuiste retouraanvragen:

Valse retourverzoeken omvatten claims die opzettelijk of met valse verklaringen zijn gedaan. Retourverzoeken met valse verklaringen of misleidende informatie kunnen zonder beoordeling worden geweigerd en kunnen het voorwerp uitmaken van juridische stappen.

Behalve in de bovengenoemde gevallen, worden uw terugbetalingsverzoeken in overweging genomen en wordt er zo snel mogelijk op u gereageerd. Als e-commerce site gericht op klanttevredenheid, zullen we ons best doen om het retourproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Dit retourbeleid is gemaakt door https://monamourparfum.com/.